Hemgjord knaprig musli/müsli med frön, nötter, vanilj och honung


God morgon!

Frukostdags? Eller så sitter du på jobbet och har ätit frukost för flera timmar sen? Här börjar det bli dags att dra igång frukostbestyren. Trots att jag varit vaken med barnen strax efter 5 har det bara hamnat välling i deras magar, men inget i min än – dags att ändra på det!

Hur ser frukosten ut hos dig? Har du en standardfrukost eller varierar du från dag till dag? Här blir det lite olika, allt från en äggröra med någon skiva bacon till krämig yoghurt med bär och hemgjord müsli, eller en macka. Standard är i alla fall ett stort glas vatten och en kopp te, utöver det skiftar det lite från dag till dag som sagt : )

Såhär på morgonkvisten vill jag ge dig ett recept på en hemgjord müsli som jag gjorde igår. Jag hade egentligen tänkt utgå från ett recept jag hittat i en tidning men när jag började röra ihop allt insåg jag att jag visst glömt läsa receptet och gjort allt i fel ordning. Så kan det gå, så jag gjorde om det och det blev kanon! ; )

Min müsli består av en härlig blandning frön och nötter och jag valde att smaksätta den med lite vaniljpulver och honung. Du kan förstås smaksätta den med vad som passar dig – kardemumma, kanel eller kanske lite lakritspulver? Prova dig fram! Honungen ger en god sötma utan att vara sockersöt.

Den här müslin kan du även äta om du äter LCHF-kost, är du dock känslig mot söta smaker som triggar igång ditt sockersug så rekommenderar jag istället min andra müsli här på bloggen som är mer ”strikt” till LCHF. Kika här!

Musli med frön och nötter smaksatt med vanilj och honung (en sats)

2 dl paranötter
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
0,5 dl melonkärnor
0,5 dl naturella cashewnötter
1 dl kokoschips (alternativt kokosflingor)
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 krm salt
1-2 krm vaniljpulver
3-4 msk honung

Gör såhär;
Hacka nötterna grovt och blanda sedan med fröna. Tillsätt vaniljpulver och salt och rör om. Rosta hela blandningen lätt i en torr stekpanna, rör hela tiden. Ta av pannan från den varma plattan och rör ner honungen.
Fördela blandningen på bakplåtspappersklädd plåt och låt svalna/torka. Förvara i lufttät burk.

Hacka nötterna grovt och blanda med fröna. Tillsätt salt och vamiljpulver och rosta blandningen lätt. Tillsätt honung och rör om.

Häll upp bladningen på bakplåtspappersklädd plåt och låt torka. Förvara i lufttät burk.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.