Thai red curry – Gaeng Ped


Hej på er,

Fredagskväll och helgen på ingång, Lovely!

Ikväll blir det middagstips, och detta vill jag lova – det är en riktig favorit! Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat. Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligen thai red curry med kyckling.

Nu ska ni få mitt recept på hur jag gör grytan hemma. Det är inte alls svårt att göra och smaken anpassar du helt efter din egen smak. Vill du hellre ha ex räkor eller biff i grytan går det bra. Servera med nykokt, fluffigt ris. Välj dina egna favoritgrönsaker i grytan, det är gott med morötter, haricot verts, vitkål och annat smaskigt.

Thai red curry – Gaeng pad (4 personer)

3 st kycklingfileér
2 burkar kokosmjölk
2-3 msk röd currypasta (efter tycke och smak)
1 burk bambuskott
1 burk ananas i bitar
1 röd paprika
1 liten bukett broccoli
4-5 torkade limeblad
2 tsk strösocker
2 tsk fisksås
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl mjölk

Gör såhär;

Det man gör först i grytan är att reducera kokosmjölken. Häll ner en av burkarna i ett kastrull/stekjärn. Låt koka upp under omrörning och sänk där efter till medelvärme. Rör ofta så att inget bränns vid. Nu ska kokosmjölken kokos tills ungefär hälften återstår och det skurit sig. Detta innebär att fettet (oljan i kokosmjölken) bildar ett lager över den kokoskräm som är kvar.

Rör ner currypastan och värm upp under omrörning. Tillsätt skivad kyckling och fräs en stund. Tillsätt nu resten av ingredienserna – den andra burken kokosmjölk, grönsaker, socker, limeblad, fisksås, mjölk och en smulad buljongtärning i grytan och rör om. Låt puttra tills kycklingen och grönsakerna är klara. Smaka av med currypasta, limeblad, socker, fisksås och liknande tills du är nöjd med smaken. Servera och njut!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *