Thai-kycklinggryta med röd curry och grönsaker!


Go kväll på er!

Det är inte ofta jag använder mig av färdiga mixer men idag var en sådan dag. Påsen stod i skafferiet och efter en lång dag med trötta och gnälliga barn så var det skönt med en god och snabb middag!

Thai blev det idag och mixen jag hade var med röd curry, något som jag tycker är väldigt gott. Egentligen kanske det inte behövs något recept till detta men jag la i lite goda grönsaker så jag knåpar ner hur jag gjorde. Testa, en perfekt rätt när man vill ha ”snabbmat” hemma.

Min mix kom från Santa Maria men det finns en hel del olika att välja på, både gällande smaker och olika varumärken.

Jag hade bara grönsaker till idag eftersom att jag passade på att göra lite kylrensning med nudlar eller ris passar förstås utmärkt.

Röd curry-gryta med kyckling (2-3 portioner)

3 st kycklingfileér
1 påse rödcurry-mix
1 burk kokosmjölk
1/2 zucchini
1 liten morot
1 röd paprika
1 burk skivade bambuskott

Valfritt tillbehör till servering

Gör såhär;

Skär grönsakerna i mindre bitar. Strimla kycklingen och stek den i olja. Tillsätt grönsakerna och fräs ett par minuter. Tillsätt kryddmixen och häll över kokosmjölken. Låt koka några minuter, och låt bambuskotten ligga med på slutet och bli varma.
Servera med valfritt tillbehör.

 

Fräs kycklingen i olja och tillsätt grönsakerna. Fräs ett par minuter.

Tillsätt kryddmixen, kokosmjölk och bambuskott. Ge grytan ett uppkok och låt koka ett par minuter innan servering. Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *