Krämig kycklinggryta med grönpeppar, zucchini och paprika – vilken höjdare! 1


Hej på er,

Insåg här idag att jag glömt ge er ett riktigt superrecept! Häromdagen lagade jag en fantastiskt god och enkel kycklinggryta som alla fullkomligt älskade här hemma! Jag var lite tveksam över hur barnen (3,5 år och 1,5 år) skulle reagera på grönpeppar men de tog om i flera omgångar och åt och åt – så detta kommer vi absolut att göra igen!

Kycklingrätten var alltså en krämig ”gryta”/panna med blandade grönsaker (zucchini, paprika, lök, vitlök) och såsen bestod bland annat av grädde, creme fraiche, soja och grönpeppar. Vi serverade smörstekt vitkål till oss vuxna och barnen åt pasta till. Verkligen gott och framförallt snabbt och enkelt, något som uppskattas av många när det handlar om vardagsmat.

Krämig kycklinggryta med grönpeppar och grönsaker (4 portioner)

600-800 gram kycklingfilé

3 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche

1-2 tsk soja

1-2 msk hel grönpeppar

1 gul lök

1 röd lök

1-2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 zucchini

Smör till stekning

Peppar

Gör såhär;

Förbered grönsakerna genom att skära dem i mindre bitar. Krossa grönpepparn i en mortel.

Dela kycklingen i mindre bitar och bryn bitarna i smör i en panna. Tillsätt grönsakerna och fräs ett par minuter. Tillsätt grädde, creme fraiche, soja och hälten av grönpepparn. Låt puttra ca 10 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med mer grönpeppar, soja och eventuellt lite svartpeppar.

Servera med valfritt tillbehör.

 

Förbered grönsakerna genom att skära dem i mindre bitar. Bryn kycklingen i smör, tillsätt grönsakerna och fräs allting ett par minuter.

Tillsätt creme fraiche, grädde och kryddor och låt puttra u ca 10-15 minuter, tills kycklingen är färdig.

Servera den goda grytan med valfritt tillbehör.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Krämig kycklinggryta med grönpeppar, zucchini och paprika – vilken höjdare!