Köttfärsbiffar med bacon- cheeseburgersås!


cheese1

Hej på er såhär på en av veckans bästa dagar – FREDAG!

Härligt med helg, vi ska träffa härliga människor, äta god mat och förhoppningsvis få lite vårkänsla! (jag kanske är lite tidigt på de, men jag inbillar mig att det är vår. Snart iaf… ; ) )

Ni läste rubriken va? Bacon- och cheeseburgersås – kan ni förstå så gott!? Den här såsen är proppad med kraftiga smaker, läcker ost och smakar alldeles förträffligt till biffar eller något annat smaskigt. I såsen finns de flesta smaker du hittar i en cheeseburgare, kan ju inte bli annat än gott!

Servera med valfritt tillbehör – potatisklyftor, pommes, ris, sallad – det finns ju massor att välja mellan!

När jag gjorde min sås använde jag stekskyn från mina biffar i såsen. Jag blandade färs med salt och peppar och stekte dem i mycket smör i järnet så att de fick färg på båda sidorna och la jag över dem i en ugnsform, in i ugnen i ca 15 minuter på sådär 200 graders värme. Allt det där goda kvar i pannan, låt det stanna där! Tillsätt ingredienserna däri och såsen blir super! Om du av någon anledning inte vill göra biffar i samband med kan du använda en god, färdig köttbuljong.

Bacon- och cheeseburgersås

Steksky (smör och kryddor tillsammans med köttsaft) alternativ 3-4 msk köttbuljong
1 paket bacon
0,5 dl inlagd, finhackad gurka
2 msk ketchup
1-2 tsk senap
4 dl grädde
1 dl riven ost
Salt, peppar och ev torkad timjan

Gör såhär;

Hetta upp stekskyn och tillsätt finstrimlad bacon. Fräs runt så att baconet börjar mjukna och släppa ifrån sig fett. Tillsätt ketchup, senap, inlagd gurka och grädde. Låt puttra samman några minuter och smaka av med peppar, timjan och ev lite salt. Avsluta med att tillsätta osten och låt putta några minuter till. Smaka av och servera.

cheese2

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *