Godaste chocolate chip cookiesen! 1


cookie1

Tjingeling!

Kakor… Cookies…. Mmm! Småkakor i alla varianter är ju så himla gott och jag tycker att det är ett stort plus om de innehåller choklad! Det mesta med choklad blir bra!

Ja, chocolate chip cookies då… Det finns ju såå många recept på nätet men jag gillar detta skarpt! Lite knapriga men sega inuti, mörka chokladknappar och kolasmakande deg. Gott gott! Det är minsann himla smidigt att ha en kakdeg i kylen så att man kan baka ut kakor efter hand.

Kakorna är superenkla och går fort att göra! Smaksätt gärna degen med någon matsked kakao och släng ner vit choklad, vips så har du en annan kakvariant!

Chocolate chip cookies

6,5 dl vetemjöl
300 gram smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
2 stora ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl choklad

Gör såhär;

Vispa ihop rumsvarmt smör med farinsocker och strösocker med en elvisp. Rör ner äggen, ett i taget, för hand. Blanda alla torra ingredienser inkl chokladen och rör ner i sockerblandningen. Arbeta ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kyl i ca 30 minuter.

Ta ut degen, rulla bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Kakorna flyter ut något så beroende på hur stora du vill ha dem är det lagom med 9-12 st/plåt. Grädda i 200 graders värme i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler. Om du vill ha choklad ovanpå kakorna går det bra att strö på de när de varma kakorna kommit ut ur ugnen.

cookie2

cookie3

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Godaste chocolate chip cookiesen!