Krispigt fläsk i sötstark hoisinsås!


pork1

Goddagens!

I söndags stod det asiatiskt på menyn, benfri fläskkarré var framtagen ur kylen och mina tankar fladdrade runt förstås – precis som vanligt!

Som så många andra gånger blev det ett ordentligt hopkok och det blev SÅ bra! Vi åt härligheten med ris och nudlar, riktigt smaskigt!

Jag använde min fritös till att fritera köttet men du kan också göra det med varm olja i en kastrull. Akta fingrarna, ha inte fläkten igång och ta det varsamt!

Hur du vill ha såsen är väldigt individuellt. I söndags hade vi en gäst som inte tycker om vitlök men eftersom att jag själv älskar det så kommer jag definitivt att tillsätta det nästa gång! Smaka av så att såsen blir så söt, så salt, så kryddig osv som du själv önskar.

Jag valde att marinera mitt kött i några timmar för att få fram så mycket smak som möjligt med det är förstås valfritt.

Crispy pork (4 portioner)

800 gram benfri fläskkarré
1 dl potatismjöl
Olja till fritering

Marinad;

1 dl olja
2 msk soja
3 msk sweet chilisås
2 msk ljus sirap eller honung
1 gul lök
Vitlök om så önskas
1 färsk röd chili
Lite peppar

Sås;

2-3 dl vatten
1-1,5 dl hoisinsås
3 msk soja
3-4 msk ljus sirap eller honung
Lite peppar
Ljusa sesamfrön

Gör såhär;

Börja med att lägga köttet i marinad  om du vill det. Blanda alla ingredienser till marinaden i en påse. Strimla köttet, ca en halv- en centimeter tjocka, och lägg ner detta i kryddblandningen. Vänd runt ordentligt så att allt täcks. Mitt kött låg i marinaden i 6 timmar men låt det gärna ligga minst 2 timmar.

Sätt igång fritösen eller din kastrull med olja, en temperatur på runt 170 grader är lagom. Ta upp köttet från marinaden och blanda med potatismjöl. Fritera köttet i omgångar, dubbelkolla så att strimlorna är färdiga. Låt rinna av på hushållspapper.

Blanda ingredienserna till såsen och låt koka upp i stekpanna. Häll ner köttet, vänd om och låt allt bli varmt. Smaka av. Strö över sesamfrön och servera.

pork2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.