Läckra vårrullar med frisk sweet chili sås


God fortsättning på er!

Hoppas att din nyårsafton har varit riktigt bra! Vi firade med familjen här hemma, jätteskönt och med massor av god mat! Jag lägger upp ett inlägg senare idag så att du kan spana in hur vår meny såg ut. Vad åt du?

Så var 2017 här… Det ska bli ett spännande och förhoppningsvist väldigt händelsefullt år! Jag längtar redan efter allt som kan tänkas hända! Jag börjar också komma i fas efter en höst av stress och annat och det ska bli riktigt roligt att blogga mycket igen, som jag saknat det!

Självfallet måste vi dra igång med ett inlägg redan 1/1! Nu ska jag bjuda er på ett recept som är såååå bra! Ett experiment som verkligen gick hem kan man kalla det!

Här hemma hör det till att äta diverse tilltugg vid välkomstskålen på nyårsafton, ni vet sånt där småplock man kan äta i massor 🙂 Jag brukar variera mig från år till år och den här gången blev det en riktigt fullträff! Alla älskade det!

Dessa läckra vårrullar är frasiga, smakrika och alldeles fantastiska! Jag gjorde en fyllning på fläskfärs, diverse grönsaker och massor av vitlök, chili och ingefära – det passade utmärkt till den friska sweet chili-sås jag enkelt blandade ihop. Du kan självfallet komponera ihop din fyllning precis som du vill – och vårrullarna är minst lika goda i en vegetarisk variant. Mängden fyllning nedan går ju självfallet att justera beroende på hur många rullar du vill ha.

Eftersom att min fritös är på jullov (läs har gått sönder) så fick mina vårrullar åka in i ugnen vilket funkade super. De blir dock ännu frasigare i en fritös.

Bilden är inte den bästa men jag fick passa på att haffa de sista vårrullarna till bild innan de också försvann 🙂

Imponera med dessa godingar nästa gång du får gäster så blir du poppis för all framtid! 😉

Hemgjorda vårrullar

1 rulle filodeg (antal ark beror på hur många rullar du vill göra)
300 gram fläskfärs
1 morot
1 gul lök
150 gram strimlad rödkål
Röd chili
1 vitlöksklyfta
Riven ingefära
Ketjap manis eller vanlig soya
Fisksause
Hoisinsås

Färdig sweet-chili-sås
Några droppar fisksås
1/2 pressad lime
1 msk vatten

Gör såhär;

Stek färsen. Strimla grönsaker och hacka vitlök, chili och ingefära. Fräs samman allt och tillsätt soya, hoisin och fisksause efter smak. Tillsätt ev lite vatten. Fortsätt smaka av och låt svalna när du är nöjd med fyllningen.

Ta fram ett filodegsark i taget och skär det i ca decimeterbreda bitar. Bitarna ska därefter vara ca 10×10 cm. Lägg på någon matsked fyllning, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt. Upprepa. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 220 graders värme i ca 10 minuter. Servera med sweet-chili-sås.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *