Panerad schnitzel a la LCHF serverad med ugnsrostade primörer


IMG_9990

Go kväll på er!

Det var ett tag sen ni fick något recept med mat här, ändring på det! Jag ska genast kasta mig in i att prata om dagens middag som blev riktigt bra! Supergott verkligen.

Sprang på färsk schnitzel idag när jag var och handlade och insåg när jag höll paketet i handen att det var otroligt länge sedan jag panerade just schnitzel. För tillfället äter jag en del LCHF-mat så paneringen blev därefter. Vill man panera den på vanligtvis går det förstås fint att byta ut mandelmjölet mot ströbröd och tillaga på precis samma sätt. Inga konstigheter.

Jag serverade späda morötter och färska gröna sparrisar till, en liten lök fick också göra de små primörerna sällskap. 15 minuter i ugnen, lite olja och en nypa salt, svårare än så behöver det inte vara för att få till ett supergott tillbehör till köttbiten.

LCHF-panerad schnitzel med ugnsrostade grönsaker (4 personer)

4-8 st schnitzlar (beroende på storlek)
2 dl mandelmjöl (om du inte gör lchf-panering kan du använda dig av ströbröd och skippa pofibern)
2 dl pofiber
2 ägg
Smör

5 st färska sparris/person
3 st morötter
2 gula lökar
Olja och salt

Gör såhär;

Panera schnitzlarna i ägg och mjöl. Vänd för köttet i uppvispat ägg och därefter i mjöl blandat med pofiber. (eller endast ströbröd). Stek dem i rikligt med smör tills de är helt färdiga. Om de är väldigt tjocka kan du banka ut dem lite lätt för att du inte ska hinan bränna paneringen under tiden som du steker dem,
Sätt ugnen på 175 grader, jag använde varmluft. Dela morötterna och löken i mindre/smala bitar och lägg dem tillsammans med sparris i en ugnsfast form. Ringla över olja och toppa med en nypa salt. Låt de vara inne i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med valfri sås, här serverad med bearnaisesås.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *