Fläsk med löksås – det är grejer de!


Hej hopp!

Nyss hemkommen från en intensiv handbollsmatch, jag och de stora barnen har haft lite ”egentid” ikväll med att titta på H65 Höör som spelat match, ätit chokladbollar och druckit läsk. Jättemysigt!

Fick tyvärr med mig huvudvärk hem från matchen så det blir en tidig kväll i säng känner jag. Imorgon är det upp i tid som gäller, jag börjar jobba igen på måndag så det är dags att dra ner på ”ligga-i-sängen-på-morgonen”-timmarna. 🙂 Vi håller också så att renovera barnens rum så det blir en full dag med stök, röj och fix imorgon!

Innan jag stänger igenom laptopen för ikväll ska ni ju förstås få ett nytt recept att lägga till sparahögen, en riktig klassiker!  Fläsk med löksås! Servera det med kokt potatisen och middagen är redo.

Sååå gott! Har du inte provat borde du verkligen prova! 🙂

Trevlig kväll, vi hörs imorgon! 😉

Stekt fläsk med löksås (4 personer)

Fläsk till 4 personer, ca 4 skivor/person
Kokt potatis till 4 personer

Löksås

4 st stora gula lökar
2 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3 msk mjöl
1 tsk soja
1-2 msk köttfond

Peppar

Gör såhär;

Skär löken i halvmånar. Fräs i smör i en kastrull utan att det tar färg, den ska bara mjukna. Pudra över mjölet och rör om tills det blivit slätt. Tillsätt mjölken och rör om tills mjölet löst sig. Häll på grädde, soja, fond och peppar och låt koka upp. Rör hela tiden så att det inte bränns fast. Smaka av och låt småputtra.

Servera såsen med kokt potatis och stekt fläsk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.