En klassiker – stekt fläsk med kokt potatis och löksås


Hej på er!

Nu såhär vid lunchtid kan det ju vara passande med ett litet matinlägg. Här hemma gillar vi riktigt husmanskost – gott att äta och roligt att laga! Häromkvällen var det dags att prova en ny rätt och OJ, den kommer vi verkligen göra igen! Så himla gott och inte alls svårt att göra.

Det jag pratar om är stekt fläsk med kokt potatis och löksås. Jag personligen har egentligen lite svårt för när det blir för mycket fläsk, men när jag knaperstekte det så blev det fantastiskt gott! Vi hade sån tur så att det blev sås över så vi har redan hunnit äta upp resterna också ; )

Det här är verkligen ett recept att prova! Såsen är väldigt mild och god och den funkar fint även till köttbullar, pannbiffar osv.

Stekt fläsk med löksås (4 personer)

Fläsk till 4 personer, ca 4 skivor/person

Kokt potatis till 4 personer

Löksås

4 st stora gula lökar

2 dl mjölk

5 dl vispgrädde

3 msk mjöl

1 tsk soja

1/2 köttbuljongtärning

Peppar

Gör såhär;

Skär löken i halvmånar. Fräs i smör i en kastrull utan att det tar färg, den ska bara mjukna. Pudra över mjölet och rör om tills det blivit slätt. Tillsätt mjölken och rör om tills mjölet löst sig. Häll på grädde, soja, buljong och peppar och låt koka upp. Rör hela tiden så att det inte bränns fast. Smaka av och låt småputtra.

Servera såsen med kokt potatis och stekt fläsk.

Fräs löken så att den blir mjuk, tillsätt mjölken.

Tillsätt mjölk, grädde och kryddor enligt anvisningar. Smaka av och låt småputtra några minuter.

Servera såsen med kokt potatis och stekt fläsk.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.