Torkade äpplen – ringar eller tärningar, gör ditt eget naturgodis!


apple4

Ja men hejsan på er,

Dagarna verkligen rusar förbi här! Hoppas att ni har det riktigt bra! Här är det himla grått idag, jag längtar SÅ till våren nu!

Ni som följer mig på Instagram (@allagodatingse) vet säkert att jag häromdagen publicerade ett inlägg där jag höll på att torka äpplen. Så lätt det är och så gott det blir!

Jag hade ett par äpplen hemma som såg sådär halvroliga ut så skalet åkte av och små kuber åkte in i ugnen, supersmidigt!

Goda att äta som de är, eller som dessa som åkte ner i en hemgjord musli!

Om du vill kan du pudra över lite kanel över äppelbitar, ger extra god smak.

Torkade äppelbitar

Valfri mängd äpplen, välj själv om du vill ha skalet kvar eller ej
Ev malen kanel

Gör såhär;

Skala äpplet om du vill det, och kärna ur det. Skär äpplet i knappt centimeterstora bitar. Gör du väldigt små bitar skrumpnar de lätt ihop och gör det du alldeles för stora tar det evigheter för dem att torka. Försök att göra dem så jämna som möjligt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, pudra över kanel om du vill. Torka i ca 75-100 grader i ca 3 timmar, vänd om då och då. Känn efter och ta ut plåten när du tycker att de är lagom.

apple1

Skjuts in i ugnen!

 

apple2

Det tar en stund, men värt att vänta på!

 

apple3

Ät tärningarna som de är eller lägg på frukostyoghurten!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.