Påskens sötaste macarons – kaninkakor med hallonsmak! 1


kanin1

Hej hej,

Tänk att det snart är påsk! Nu är väl äntligen våren snart här för att stanna!

Lagom till påsk tänkte jag förstås att ni skulle få lite påskinspirerade bakverk och godbitar, först ut blir dessa macarons!

Macarons kan vara lite klurigt att få till men så roligt att göra! Vanligtvis görs de runda men den här gången gjorde jag dem som små kaniner – så gulligt! Ett tips är dock att inte ha med småbarn i köket vid dekorering – fokuset hamnar liksom på att fånga flygande mjölpåsar, diskmedelskrig och annat, men nog syns det väl ändå att det ska vara en kanin?! ; )

Smeten flyter ut något på plåten. Börja med att spritsa ut en rund kaka på plåten och spritsa därefter två öron. Försök göra dem ganska tunna, annars liknar de mest ett elefanthuvud eller Musse Pigg. Jag har provat ; ) Testa dig fram!

Macarons då… Var noga med receptet, mät upp ingredienserna noga och låt macaronsen ligga för att torka något på plåten innan du gräddar dem. Fyll med valfri fyllning – sylt, nutella, någon form av smörkräm eller liknande. Jag fyllde mina med en marängsmörkräm som jag hade över sedan jag gjorde biskvier (recept kommer!) och det funkade fint.

Macaronsmeten smaksatte jag med hallonarom och röd färg, men här är det bara din fantasi som sätter stopp!

Dekorera dem med choklad, till ögon använde jag vita strösselkulor.

Kaninmacarons

120 gram äggvita
35 gram socker
150 gram florsocker
150 gram mandelmjöl

150 gram socker
40 gram vatten

Gör såhär;

Blanda florsocker och mandelmjöl i en skål, detta ska sedan siktas ner i smeten.
Vispa 60 gram äggvita till ett vitt skum, tillsätt ca 20 gram socker. Koka under tiden upp vatten och socker (150+40 gram), låt det koka på medelvärme tills det blivit en sockerlag som är 118 grader. Rör inte, men vicka på kastrullen ibland så att det inte bränns.

Vispa sedan ner sockerlagen i din marängsmet under ständig omrörning. Vispa  i ca 10 minuter. Blanda i resten av äggvitan i mandel/florsockerblandningen och vänd försiktigt ner detta i marängsmeten. Tillsätt också färg och smak om du vill ha det-

Spritsa ut macarons (ca stora som en femkrona i diameter) på bakplåtspappersklädd plåt och låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter så att de torkar något på ytan.

Grädda dem mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna och sprita valfri fyllning inför servering.

kanin2

 

kanin3

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Påskens sötaste macarons – kaninkakor med hallonsmak!