Sötaste påskycklingarna – pyntad citrontryffel!


kyck3

Hej på er så här på skärtorsdagskvällen!

Nu är det ju bara ett par dagar kvar till påskafton och jag tänkte köra på hårt med de sista påskgodisrecepten jag har på lager!

Ni som hängt med i veckan vet att jag publicerade ett inlägg tidigare i veckan med söta, rosa chokladägg fyllda med citrontryffel. Jag fick en del tryffelsmet över och sånt kan man ju inte bara slänga iväg hur som helst!

Det hela resulterade i dessa söta kycklingar, visst blev de väl helt okej? Rätt söta men knasiga tycker jag själv! Jag färgade kokosflingor med lite gul karamellfärg, och så pyntade jag dem med färdiga ”godisögon” (som jag köpte på Hembakat-mässan jag behövde, frågan är bara vilket företag det var från…) och näbb/kam har jag gjort av röda sockerhjärtan.

Så var kreativ och använd överblivna smetar, kakor och annat – man vet aldrig vad man kan hitta på! : )

Vit chokladtryffel

300 gram vit choklad
1 dl grädde
25 gram smör
Ev 1 msk pressad lime eller citron

Till dekoration;

Kokos och gul karamellfärg
Godisögon
Röda strösselhjärtan

Gör såhär;

Koka upp grädde och smör under omrörning i en kastrull. Tillsätt finhackad vit choklad och rör med slickepott eller liknande till en slät smet. Tillsätt smaksättning om du önskar. Häll upp i skål och kyl några timmar. Rulla till kulor och dekorera enligt önskemål. (om du inte vill göra dem till kycklingar kan du rulla dem i florsocker och sedan servera.

kyck2

 

kyck1

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.