Kall pastasallad med röd pesto och rostade solroskärnor 1


sallad2

Halloj på er,

Här har lugnet nyss lagt sig! (eller för några timmar sen…) Maken är iväg med jobbet så jag och kidsen har haft en kväll själva. Pizzabak och annat stod på schemat så det har varit en helt okej kväll! ; ) Självklart får ni pizzarelaterade recept inom kort.

Vi hade gäster i helgen och jag tänkte faktiskt bjuda er på ett recept från lunchen. Vi åt dubbelmarinerad kycklingfilé med pastasallad, och det är den sistnämnda som ni ska få recept på nu!

Detta är en superenkel pastasallad men riktigt god! Du kan egentligen ha i lite vad du vill, jag blandade ner det som fanns hemma – sallad, pesto och lite osttärningar! Tycker du exempelvis om soltorkade tomater, fetaost, oliver osv är ju det gott att hälla i. Det här är ju egentligen ett litet ”flum-recept” där du kan ta vad du vill ha, och så starkt eller milt du vill, men hitta på lite hej vilt!

Pastasallad med röd pesto och rostade solroskärnor

Valfri pasta för 4 portioner
2-3 msk röd pesto
2 msk olivolja
Ev en vitlöksklyfta
Lite salt och peppar om du önskar
1 dl solroskärnor
Valfri sallad eller tillbehör

Gör såhär;

Börja med att koka pastan. Låt den svalna helt.
Blanda olja och röd pest (samt salt och peppar om du önskar) i en bunke. Rör ner pastan så att allt blandas. Smaka av och tillsätt mer pesto om du vill ha mer smak. Rör ner salladsmix, ost, grönsaker osv – allt vad du själv känner.

Rosta solroskärnorna i en torr panna, vakta noga så att de inte bränns. Rör om ofta. Strö dessa över salladen.

sallad1

 

sallad2

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kall pastasallad med röd pesto och rostade solroskärnor