Supersöta kokosmaränger!


kokos1

Hallojsan!

Datorn hänger med till jobbet, utmärkt att dra fram på en kort rast!

Kort rast – snabbt recept! : ) Dessa små supersöta maränger (nästan både till utseende och smak) är superlätta att göra och smakar förstås jättegott. Maränger kan man verkligen variera i det oändliga och den här gången blev det kokos som fick smaksätta godsakerna!

Jag tycker att det är jättegott att vända ner kokosflingor även i marängsmeten för lite extra kokossmak men det är förstås helt valfritt.

Vi hörs ikväll igen, då blir det kalljästa kanelbullar minsann!

Frasiga kokosmaränger (ca 30-40 st mindre)

3 stora äggvitor
1 krm vitvinsvinäger
2 dl strösocker
Eventuellt ett par droppar essens och smaksättning om du önskar
1 dl kokosflingor att ha i smeten
0,5-1 dl kokosflingor till topping

Gör såhär;

Använd gärna en hushållsassistent när du vispar marängsmeten, den ska vispas ett tag.
Vispa äggvitorna till ett vitt, tjockt skum och tillsätt vinäger. Vispa ytterligare en stund. Tillsätt sockret samtidigt som du vispar – ta lite i taget. Vispa tills marängsmeten blivit tjock och blank, du ska kunna vända bunken upp och ned utan att smeten åker iväg. Vänd försiktigt ner kokosflingorna.
Klicka/spritsa ut maränger i önskad storlek. Strö över lite kokosflingor och grädda i mitten av ugnen i ca 1-1/2 timme i 100 graders värme.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.