Marängbotten


God morgon på er,

Snart är det dags för studenttider och födelsedagsfiranden i gröngräset, kanske ska du bara en hel massa tårtor i sommar?

Idag ska ni få recept på en marängbotten som du kan använda till såväl bakelser som tårtbottnar. Här har jag gjort små bottnar men du kan lika gärna göra det i långpanna och bara justera gräddningstiden.

Bottnarna kan du variera genom att ha dem naturella eller toppade med nötter, du kan vända ner smält choklad eller kanske kokosflingor? Detta grundreceptet kan du experimentera med så att det passar din egen tårta bäst.

Marängbottnar

6 st äggvitor
4 dl strösocker
1/2 tsk pressad citron
Eventuell topping, exempelvis nötter

Gör såhär;

Sätt ugnen på 100 grader, jag hade inte varmluft. Se till att du har en torr och ren bunke att vispa i, använd gärna en hushållsassistent om du har det. Separera äggen och häll ner vitorna i bunken. Vispa vitorna till ett skum, tillsätt citron och ca 1 dl av sockret och fortsätt vispa. Vispa hela tiden och tillsätt socker efterhand så att du får en blank och fast maräng.

Bred ut marängen i önskad form på bakplåtspappersklädd plåt, strö på eventuell topping och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Marängen ska kännas lätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.