LCHF-risotto med trattkantareller


IMG_0372

Tjingeling!

 

Nu är det dags för ett LCHF-recept jag haft liggandes en stund, men det är verkligen gott så jag borde ha publicerat det för länge sedan! Bilden är tyvärr inte den bästa men så kan det gå när man har bråttom ; )

Detta är en krämig och god risotto med blomkål som bas. Jag rörde ner torkade trattkantareller i min men det är helt valfritt. Den är god precis som den är till något valfritt tillbehör.

Blomkålen rivs grovt och att man river ner ost gör den extra krämig.

Blomkålsrisotto (4 portioner)

1 st blomkålshuvud där den vita delen rivs grovt
1 dl riven ost
2 dl grädde
1 schalottenlök
2,5 dl grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
Smör
Salt, peppar, torkad timjan
Valfri svamp

Gör såhär;

Riv blomkålen och osten grovt.

Fräs blomkålen och finriven vitlök i smör på medelvärme, den ska inte få färg. Om du använder färsk svamp är det läge att steka med det tillsammans med blomkålen. Häll på grädde och buljong och låt sjuda på medelvärme tills all vätska nästan är borta. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och torkad timjan. Använder du torkad svamp kan du lägga i den nu. Rör också ner osten. Låt allt bli varmt. Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.