Lättbakad svartvinbärslimpa 1


limpa2

Go kväll,

Så har lugnat äntligen lagt sig! Barnen sover, middagsdisken är borta, kvällste intaget och nu datorn i knät! Jag bör inte bli alltför långvarig, upp tidigt imorse för ett möte och därefter ska vi hälsa på en liten krabat – mer om det sen!

Nu tänkte jag att vi skulle snacka om bröd, ett väldigt lättbakat sådant. Filmjölksbröd är himla smidigt att svänga ihop och man kan använda det man har hemma. Jag tillsatte svarta vinbär, blev supergott!

Följ min variant eller välj egna mjölsorter/fröer! Experimentera vilt!

Svartvinbärslimpa (en limpa)

2 dl rågmjöl
1,5 dl havregryn
3,5 dl vetemjöl
0,75 dl hela linfrön
0,5 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 dl hela svarta vinbär
1 d mörk sirap
4 1/2 dl filmjölk

Gör såhär;

Ugnen ska vara på 175 grader, jag hade inte varmluft. Klä en avlång limpform (1,5 liter) med bakplåtspapper.

Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och vänd sedan varsamt ner vinbären. Häll ner smeten i formen, strö över mjöl eller gryn/frön om du vill. Grädda längst ner i ugnen i va 55 minuter, Om du tycker att limpan blir för mörk kan du lägga över lite aluminiumfolie mot slutet. Stjälp ut limpan på ett galler och låt svalna invirad i galler. Låt den svalna innan du skär i den.

limpa1

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Lättbakad svartvinbärslimpa