Fröknäcke!


Halloj,

Snart är det fredag, härligt med helg!

Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på ett supergott fröknäckebröd, detta finns nästan alltid i en plåtburk här hemma så att en skiva eller två kan plockas fram till frukost, mellanmål eller kanske till ostbrickan.

Fröknäckebrödet innehåller inget mjöl eller socker och passar därför också utmärkt för dig som äter LCHF-kost. Jag brukar blanda i diverse fröer beroende på vad jag har hemma men nedanstående recept är mitt basrecept.

Knapriga knäckebröd med frön

1 dl solrosfrön
1 dl ljusa sesamfrön
3/4 dl hela linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 dl kokosfett (utan smak)
2 1/2 dl vatten

Gör såhär;

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfettet på medelvärme. (se till att det inte blir för varmt, då skvätter det när du häller i vattnet och du kan bränna dig)

Tillsätt vattnet och låt blandningen koka upp. Häll i vatten/kokos-blandningen i fröna. Blanda ordentligt. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut detta till en tunn kaka.

Grädda i ugnen, 150 grader, i ca 25 minuter. Ta därefter ut plåten och skär till bitar i önskad storlek. Sänk värmen till 50 grader och låt knäckebröden torka. (det tar någon timme) De ska bli hårda och knapriga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.