Grov filmjölkslimpa


Hej på er,

Hoppas att helgen varit bra!

Till helgen tycker jag att det är gott med nybakat bröd till frukost, mellanmål osv så idag tänkte jag att ni skulle få ett enkelt brödrecept att använda till kommande helger.

Att göra filmjölkslimpor är både gott och smidigt. Du kan smaksätta brödet med olika kryddor, tillsätta frön efter tycke och smak och använda de mjölsorter du tycker om. Du kan även tillsätta rivna frukter/rotfrukter. Brödet går fint att frysa i skivor och ta fram vid behov.

Jag toppade mitt bröd med havregryn. Servera med goda pålägg.

Mörk filmjölkslimpa (2 limpor)

4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
1 dl rågkross
1 dl havregryn
4 dl blandade frön (jag tog solrosfrön, linfrön, pumpakärnor och chiafrön – 1 dl vardera)
4 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 dl brödsirap
1 liter filmjölk

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienserna ordentligt. Tillsätt sedan filmjölk och sirap och klicka upp i två limpformar, klädda med bakplåtspapper.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 80 minuter. (känn efter med sticka)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.