Pannacotta i chokladskål


vit1

Hej på er,

För en tid sedan kände jag att det faktiskt var dags att gå igenom alla bilder jag har tagit, ibland glömmer man ju bort ett par bilder och så dröjer det innan recepten publiceras… Vet ni, jag har över 100 grejer jag inte bloggat om än! Nu blir det åka av men recept minsann!

Den här lilla godingen har legat i arkivet sedan nyår, hjälp! Varför vet jag egentligen inte, det är en väldigt enkel och god efterrätt så ni borde fått receptet för länge sedan. Bilden är inte den bästa men det var rätt mörkt den där nyaftonskvällen ; )

Den här pannacottan är gjort på vit choklad, det blir SÅ himla gott! Den blir förstås lite söt men jag serverade med färska bär och det bryter av fint. Pannacottan är serverade i chokladskålar men går förstås bra att hälla upp i vilken skål som helst.

Chokladskålar gör du enkelt genom att smälta valfri mängd choklad över vattenbad. Blås upp ballonger, botten ska du doppa i chokladen och så mycket choklad som hamnar på ballongen – ja så stor blir den skål! Min choklad fastnade lite i ballongen så nästa gång rör jag nog ner en skvätt olja i chokladen.

Pannacottan är ett favoritrecept, enkelt men väldigt gott!

Jag servera färsk frukt till men det är helt valfritt.

Vit choklad-pannacotta (4 personer)

3 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 gram finhackad vit choklad

Gör såhär;

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter.
Blanda grädde och vaniljsocker i en rymlig kastrull. Låt koka upp under omrörning och koka sedan 1-2 minuter, rör fortfarande om då och då.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills allt har smält.
Krama ur all vätska ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma gräddblandningen. (det är viktigt att gräddblandningen inte kokar när gelatinet tillsätts – då skär sig pannacottan)
Fördela pannacottan i skålar och låt stå i kylen i minst 4 timmar. Servera med valfritt tillbehör.

vit2

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.