Daimpannacotta


Hej hej!

Idag tänkte jag att vi skulle dra till med en liten efterrätt. Här på bloggen finns det en hel del olika recept på pannacotta och idag ska vi lägga ännu ett recept till listan.

Den här daimpannacottan är superenkel att svänga ihop och såååå himla god!

Om du inte provat att göra pannacotta tidigare så borde du verkligen göra det. Eller ja, du bör göra den oavsett om du gjort det förut eller ej, så god är den 😉

Det är gott att servera en liten klick grädde till, eller kanske lite krossad Daim eller en liten fruktsallad.

Daimpannacotta

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
100 gram mjölkchoklad
2 st dubbeldaim

Gör såhär;

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Hacka Daim och choklad fint. Blanda socker och vaniljsocker i en kastrull. Häll på grädden och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning och koka 1-2 minuter. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Rör ner godiset och rör om tills det smälter. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Fördela gräddblandningen i 4-6 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.