Kryddiga kolapopcorn med ost


pop2

Hej på er,

Hoppas att du har en riktigt härlig lördagskväll!

Jag tänkte att jag skulle bjuda på ett litet snacktips såhär på helgen, det låter väl bra? Det här åt jag på Fridays i Malmö vid vårt senaste besök och det var så gott! Annorlunda, men väldigt gott!

Det är helt enkelt kryddade kolapopcorn med ost. Att servera som knasig förrätt eller som plock medan middagen ordnas. Du kan egentligen krydda med vad du vill men hela kombinationen med söt kola, salta popcorn, krämig ost och friska örter är toppen!

Prova nästa gång du har gäster på besök, det kommer att bli en snackis! : )

Kryddiga kolapopcorn med ost

1 påse poppade popcorn (i micron, motsvarar ca 2 dl opoppade korn)
100 gram smör
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl grädde
En nypa salt
Valfri riven ost
Kryddor

Gör såhär;

Poppa pocornen och riv osten.

Värm grädden i en kastrull, rör om noga – det får inte koka. Lägg därefter sockret i en annan kastrull och låt det smälta på medelvärme, det ska börja smälta i kanterna. Rör därefter försiktigt så att allt smälter och får färg.

Tillsätt tärnat smör i sockret och rör om så att det smälter. Rör till sist ner grädden, lite i taget och smaka slutligen av med salt. Låt svalna något. Värm ugnen till 150 grader och blanda poppade popcorn med önskad mängd kolasås. Häll ut på bakplåtspappersklädd plåt och låt stå i ugnen i ca 10 minuter, vänd om någon gång ibland. Låt svalna något och häll på valfri krydda. Låt därefter svalna ytterligare och toppa med riven ost.

pop3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *