Double chocolate chip cookies 2


c3

Hallooooj!

Hoppas att ni haft en riktigt härlig onsdag!  Vi har varit lediga hela familjen eftersom att barnen hade höstlov och fick riktig helgfeeling! Vi har påbörjat storröjning, bakat, lekt och bara varit – det är ju så himla skönt. Imorgon blir det biobesök och så ska vi träffa mormor och morfar. Det blir en bra dag det!

Jag har redan börjat tjuvbaka några favoriter inför jul men jag tänkte att vi väntar några dagar innan julen gör entré på bloggen… Längtar ni? Det gör jag!

Det finns ju förstås en hel massa godsaker man kan baka utan att de på något ska är förknippade med jul och idag går vi all in på cookies! Denna ljuvliga småsega kaka med massor av choklad – det är ju bara så gott!

I dessa cookies har jag använt både ljus och mörk choklad, det tycker jag är jättegott! Vill du ha dem extra kladdiga kan du minska gräddningstiden någon minut, prova dig fram.

Lättbakade är de också! Jag svängde ihop dem här för någon kväll sedan och bjöd på jobbet – det blev väldigt uppskattat.

Chocolate chip cookies

6,5 dl vetemjöl
300 gram smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
2 stora ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl choklad (jag tog hälften ljus/hälften mörk)
Ev choklad till dekoration

Gör såhär;

Vispa ihop rumsvarmt smör med farinsocker och strösocker med en elvisp. Rör ner äggen, ett i taget, för hand. Blanda alla torra ingredienser inkl chokladen och rör ner i sockerblandningen. Arbeta ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kyl i ca 30 minuter.

Ta ut degen, rulla bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Kakorna flyter ut något så beroende på hur stora du vill ha dem är det lagom med 9-12 st/plåt. Grädda i 200 graders värme i ca 8-10 minuter, den kortare tiden om du önskar dem något kladdigare.. Låt svalna på galler. Om du vill ha choklad ovanpå kakorna går det bra att strö på de när de varma kakorna kommit ut ur ugnen.

c1

 

c2


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Double chocolate chip cookies