Kladdiga kladdkaksmuffins med banan


Hej på er,

Hoppas att ni haft en härlig dag! Barnen har fortfarande jullov och jag har varit hemma med dem idag, full rulle! Det är så skönt att ha en hemmadag ibland där man hinner röja lite hemma, fixa och dona och som vanligt när barnen är lediga – baka. Det är något de verkligen tycker är roligt och jag brukar inte vara sen att hänga på.

Idag stod kladdkaksmuffins på schemat! Det är ju SÅÅÅ gott! Kladdigt, chokladigt och alldeles underbart! Idag la vi i några bananskivor också, riktigt gott! Lite grädde till och eftermiddagsfikat var färdigt.

Egentligen kan du ju smaksätta dina muffins med precis vad som helst – Dumle, plopp, after-eight, geisha osv och de är minst lika goda helt naturella. Ett helt perfekt litet stycke att svänga ihop!

Du glömmer väl inte att följa @allagodatingse på Instagram? 🙂

 

Kladdkaksmuffins (12 st i muffinsplåt med pappersformar)

200 gram mörk choklad
125 gram smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
1 banan

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på medelvärme, rör om då och då. Rör ner sockret och låt stå ett par minuter. Tillsätt äggen ett i taget, rör om mellan varje, och sikta ner de torra ingredienserna. Rör samman allt till en smet och klicka ut i muffinsplåten täckt med pappersformar Lägg ett par skivor banan i varje form.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna sisådär 10 minuter i plåten innan du lyfter över dem på ett galler. Servera med valfritt tillbehör!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.