Kladdkaksmuffins á la Halloween


h2

Buuuuu! Eller hej! : )

Halloween börjar närma sig och jag är egentligen inget stort fan av bus-eller-godis-traditionen men tyckrer att andra saker med högtiden är mysigt – som att baka till t ex 🙂

Har du spanat på Instagram kanske för inspiration till läskiga bakverk? Det kryllar verkligen av fantastiska recept men ibland har man helt enkelt inte tid till spindelnätstårtor, läskiga kakor och annat tjusigt utan fikat ska vara gott, gå snabbt att baka och räcka till många.

Dessa kladdkaksmuffins är så himla goda! Superenkla! Toppa dem med vispad grädde för att förvandla dem till spöken eller pumpor och helt plötsligt har du ett halloween-bakverk!

Receptet kommer här!

Kladdkaksmuffins (12 st i muffinsplåt med pappersformar)

200 gram mörk choklad
125 gram smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på medelvärme, rör om då och då. Rör ner sockret och låt stå ett par minuter. Tillsätt äggen ett i taget, rör om mellan varje, och sikta ner de torra ingredienserna. Rör samman allt till en smet och klicka ut i muffinsplåten täckt med pappersformar.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna sisådär 10 minuter i plåten innan du lyfter över dem på ett galler. Servera med valfritt tillbehör!

Vispa grädde och färga enligt önskemål och dekorera på det sätt du tycker är bäst.

h1

 

h3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.