Kladdiga chokladmuffins med segt marshmallowstäcke 1


IMG_4340

Hej hopp!

I förrgår fick vi lite oväntat besök på eftermiddagen och för mig så innebär gäster ett tillfälle att baka något gott fikabröd. Mina gäster är (oftast) vana vid att agera smakpanel för diverse experiment och så fick det bli även denna gång. När jag vill testa något nytt så utgår jag ofta från någon speciell produkt – i detta fall en påse minimarshmallows som jag stötte på i skafferiet.

När man ska fixa ihop något snabbt fikabröd så är muffins verkligen kanon! Det går ju att variera i oändlighet med färger, smaker och konsistenser. Choklad är en storfavorit här hemma så gårdagens muffins blev chokladmuffins med ett täcke av sega marshmallows. Muffinsen gjorde jag som kladdiga kladdkaksmuffins och tillsammans med en klick grädde blev det SÅ gott! De är förstås lika god även utan grädde.

Snabbt, enkelt och väldigt gott!

Kladdkaksmuffins med marshmallowstäcke (ca 10 st)

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Minimarshmallows

Gör såhär;

Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och vaniljsocker till en jämn smet. Rör i äggen – ett i taget – och avsluta med att tillsätta de torra ingredienserna. Fördela i 10  muffinsformar (gärna muffinsplåt) och grädda längst ner i ugnen i 200°C ca 12 minuter – de ska kännas kladdiga. Jag använde inte varmluft.

Fördela ca 8 minimarshmallows på varje muffins. Ställ in den högt upp i ugnen i ca 1-2 minuter. Marshmallowsen ska svälla något och smälta, men passa noga så att de inte bränns!

IMG_4277

Blanda ihop muffinssmeten enligt anvisningar och fördela i muffinsformar.

IMG_4289

Fördela 8-10 marshmallows på muffinsen och grädda ytterligare någon minut.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Kladdiga chokladmuffins med segt marshmallowstäcke