Superkladdiga kladdkaksmuffins med dumle!


IMG_3447

Halloj!

Nu är det chokladdags! De här muffinsen har jag bjudit på flera gånger den senaste tiden – både hemma och i skolan och de har snabbt blivit en stor favorit!

De är kladdiga, smakar massor av choklad och har en lite seg kärna av härlig dumlekola. Perfekt om du vill bjuda på en snabb och lättbakad liten fika! Hur kladdiga du vill ha dem beror förstås på hur länge du har dem i ugnen. Jag gräddar mina i 13 minuter och då är de rätt kladdiga. Servera gärna med lite grädde!

Ibland hackar jag ner Dumle i smeten och ibland trycker jag dit en kola i varje muffins innan jag gräddar de, gör vad du tycker känns bäst – det finns inga regler! : )

Det är också minimalt med disk eftersom att du blandar ihop hela smeten i en och samma kastrull!

Kladdiga dumlemuffins (12 st i muffinsplåt med pappersformar)

200 gram mörk choklad
125 gram smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
150 gram dumle

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på medelvärme, rör om då och då. Rör ner sockret och låt stå ett par minuter. Tillsätt äggen ett i taget, rör om mellan varje, och sikta ner de torra ingredienserna. Rör samman allt till en smet och klicka ut i muffinsplåten täckt med pappersformar (om du vill kan du tillsätta hackad Dumle innan du fördelar smeten, annars trycker du ner en kola nu).

Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna sisådär 10 minuter i plåten innan du lyfter över dem på ett galler. Servera med valfritt tillbehör!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.