Kladdkaka med dumle – en härlig kombination!


IMG_7441

Hallojsan!

Ja, vi hade som sagt trevliga gäster på besök i helgen och till besöket bakade jag denna härliga kladdkaka. Vi blev dock väldigt mätta efter middagen så det blev aldrig tillfälle att servera den men jag och maken tog oss ett litet smakprov på kvällen och ja, den blev väldigt god!

Detta är en härligt seg och kladdig kladdkaka med härliga dumlekolor i. Mycket gott! Kladdkaka är en favorit för mig (som jag vet att det även är för många andra) och det här blev en kul variant, kolan passade verkligen fint med den härliga chokladsmaken i kakan. Nu serverades kladdkakan kall men jag kan tänka mig att den är supergod att servera lite ljummen så att dumlekolan fortfarande är mjuk och krämig. Mums!

Servera en klick vispad grädde till, eller varför inte en klick glass och/eller några bär? Jag kommer att göra den här igen, och kommer nog experimentera vidare med fler godisbitar att blanda ner i smeten.

Det här receptet på kladdkaka är ett kanonbra recept att ha som bas, så gör den med eller utan kolor – eller lägg till något annat gott! Hackad daim kanske? Toblerone? Ja – prova dig fram helt enkelt!

Kladdkaka med dumle (ca 6-8 personer)

100 gram smält smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
Drygt 1/2 påse dumlekolor (halverade)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda socker, kakao, salt och mjöl i en bunke och tillsätt smöret. Rör om och rör därefter ner äggen, ett i taget. Halvera dumlekolorna och blanda ner i smeten.
Smörj och bröa en form och häll ner smeten där. Grädda kakan i 15-20 minuter. Låt den svalna och servera den kall eller rumstempererad. (ljummen går också bra men ofta mår kakan bra av att få ”sätta sig” ordentligt)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.