Kladdig banan-nutella-brownie med skumbanansfluff! 1


banan4

Hej på er,

Nu snackar vi godsaker igen! Jag menar, titta – ni ser väl nästan så gott det ser ut? ; )

För någon vecka sedan handlade jag på LIDL och de hade en variant på nutella som smakade choklad och banan, jag kunde inte hålla mig! Den smakar nästan exakt som godiset Banana Skids som är SÅ gott! Jag började genast spåna på ett bakverk innehållandes den söta krämen.

Var det slutade? Jo, i en banan-nutella-brownie med ett härlig fluff gjort på chokladdoppade skumbananer. Sött förstås men himla gott! Bryt gärna av genom att servera med vispad grädde, yoghurt eller creme fraiche. Skär upp i portionsbitar och låt de gärna stå i rumstemperatur så att de blir sådär härligt kladdiga.

Formen jag använde var ca 20×25 cm. Känn gärna med en sticka så att kakan fortfarande är kladdig. Den kan med fördel vara något för kladdig istället för övergräddad, den sätter sig när du ställer den i kylen.

Det är mycket choklad i smeten, mycket kakao och en hel del socker så det är inget man äter om man håller igen. : )

I receptet nedan ska du använda dig av vattenbad. Sätt en skål eller liknande över en kastrull med sjudande vatten. Tänk på att det inte får komma in vatten i blandningen!

Brownie

120 gram smör
250 gram choklad (jag hade hälften/hälften av mörk och ljus)
4,5 dl strösocker
1,25 dl mjöl
2 dl nutella (vanlig eller smaksatt)
4 ägg
3 dl kakao
En nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gram hackade skumbananer

Gör såhär;

Smält choklad och smör i en rejäl skål över vattenbad. Rör ner sockret så att de smälter i den ljumna blandningen. Ta av från plattan och låt svalna av något. Häll ner nutella i en bunke och arbeta in äggen, ett i taget. Tillsätt chokladblandningen. Blanda ihop de torra ingredienserna och skumbananerna och vänd ner detta i chokladsmeten. Bred ut i en bakplåtspappersklädd form. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, i 175 graders värme. Låt svalna och förvara i kyl.

Skumbanansfluff

3 dl vispgrädde
70 gram skumbananer skurna i mindre bitar

Gör såhär;

Värm grädden försiktigt under omrörning, den får inte koka! Häll ner godiset och rör om så att det smälter helt. Häll över i en bunke och låt svalna. Förvara i kyl, gärna över natten. Det är viktigt att blandningen får bli riktigt kall. Du vispar den som vanlig grädde och använder som dekoration till kakor, tårtor osv. Överdosera inte godismängden för att få mer smak, då blir konsistensen lätt gummiaktig och svår att vispa.

banan3

Skär upp brownien i lagom stora bitar och låt gärna stå framme en stund innan servering.

banan1

Servera gärna med fluff och kanske lite grädde eller glass.

 

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kladdig banan-nutella-brownie med skumbanansfluff!