Nutellakladdkaka 1


Hej på er!

Måndag, ny vecka, solen skiner och det är Nutellans dag – en bra start på veckan va?

Här hemma är det vabb som gäller idag eftersom att lillgrabben har huvudvärk men medan han småsover i soffan kan jag passa på att utnyttja tiden för att baka lite. Det är ju trots att fokus på Nutella idag och självklart ska ni få ett riktigt läckert recept här.

Här på bloggen finns det en uppsjö av recept på olika kladdkakor och den här Nutellakladdkakan ska nu läggas till samlingen.

Precis som de flesta andra kladdkakor är den här väldigt enkel att göra. Det kaaaan vara så att jag har rätt dålig tålamod… Vänta gärna 3-4 timmar minst innan du äter kakan (samt låt den stå kallt), då blir konsistensen jättebra. På bilden här hade min knappt svalnat men så är det när man är ivrig och vill fota det goda på en gång. Riktigt såhär kladdig är den dock inte när det fått ”sätta sig” lite. Men, det är ju en smaksak så servera kakan när du tycker att den är lagom.

Den springform jag använde här är ca 18 cm i diameter, alltså något mindre än en standardform. Anpassa gräddningstiden något efter vilken form du använder.

Släng ihop den och servera till kvällsfikat! Mums!

Nutellakladdkaka

200 gram smör
2,5 dl strösocker
100 gram mörk eller ljus choklad
1 dl nutella
3 ägg
2,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Klä springformens botten med bakplåtspapper och pensla kanterna med smält smör.
Smält smöret. Rör mot slutet ner hackad choklad samt nutella, rör om tills allt smält samman.
Rör ner äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tills allt blandats. Häll i formen, grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kakan ska fortfarande vara kladdig när du tar ut den. Servera när du vill 😉

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Nutellakladdkaka