Kladdkaka/brownie med mjölkchoklad och nutella! 2


IMG_2883

Hej på er,

Hur har ni det? Jag vet att det var evigheter sedan jag hann blogga men just nu är det så fullt upp här att det mesta får läggas åt sidan. Men ni är ju med ändå märker jag, ni kommenterar och har er och jag kände att jag absolut var tvungen att blogga idag!

Och idag har jag verkligen något att blogga om, jisses vilken god efterrätt som trollades fram här idag! Jag såg ett liknande recept någonstans på nätet för en tid sedan och kände att jag var tvungen att fixa om lite – och resultatet blev to die for!

Jag, och jag vet att många av er också gör det, älskar kladdkaka och denna lilla godsak är en blandning av både kladdkaka och brownie – massor av smak och såååå kladdigt! Och knappt några ingredienser alls!

Egentligen är jag inte speciellt förtjust i nutella men detta blev bara SÅ himla gott!

Detta bara MÅSTE du prova! Hur länge du vill ha den inne i ugnen är en smaksak, jag hade min inne i 24 minuter och då blev det riktigt kladdig, håll koll under tiden för att försöka få en hum om hur just din ugn jobbar.

Receptet kommer här!

Kladdkaksbrownies med nutella och mjölkchoklad

400 gram nutella (en burk)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 hela ägg
Knappt 1,5 dl vetemjöl
50 gram mjölkchoklad

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten form med bakplåtspapper, min var ca 20×15 cm.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Vänd ner hela burken med nutella till en smidig smet. Blanda vetemjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Riv mjölkchokladen och strö den över kakan. Grädda i ca 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna och servera med vispad grädde.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Kladdkaka/brownie med mjölkchoklad och nutella!