Mjuka banankakor med nutellatopping!


ban2

Hej på er allihop!

Vet ni? Idag känns det som vår! Solen skiner, små vårblommor har ploppat upp och glada, sportlovslediga barn – härligt! Att det är fredag gör ju inte det hela sämre!

Receptet på dessa kakor ni ska få nu har jag inte publicerat tidigare men en bild har jag lagt upp på Instagram förut, och den blev riktigt populär! Visst ser det väl gott ut? Och förresten, följ bloggen på Instagram för daglig uppdatering om vad som händer med bloggen!

Jaha, detta är ju då banankakor med nutellafrosting, Egentligen kräver de ingen vidare presentation, du hör ju hur gott det låter! ; )

Jag hade ett gäng bananer som blivit rejält bruna här vilket gör att ingen i familjen äter dem som de är så de fick åka ner en kaka. Jag har sedan tidigare köpt små bakformar i silikon som jag använde idag men du kan grädda kakan i en stor form utan problem.

Toppa kakan med nutella eller något annat som du själv tycker om. Om du vill ha mer textur i kakan är det gott att ha i hackade hasselnötter!

Banankakor med nutella (ca 12 små eller en stor)

2 ägg
1,5 dl socker
0,5 dl nutella
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 gram smält smör
4 msk mjölk
2-3 mosade bananer
100 gram valfri choklad
Ev 50-75 gram hackade valnötter
Smör och mjöl till formen

Gör såhär;

Smöra och mjöla en form. Om du har silikonform brukar du inte behöva göra detta.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor, bakpulver och bikarbonat tillsammans med hackad choklad i en skål. Mosa bananerna i en skål. Vänd ner nutella i äggvispet och därefter bananmoset. Avsluta med att försiktigt arbeta in mjöl och de torra ingredienserna. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter om du har en stor form och 10-12 minuter om du har små. Kika efter ibland och känn med sticka att kakan är färdig.

Låt kakan svalna och dekorera sedan med nutella. Du kan värma nutellan ett par sekunder i micron så blir den lättare att arbeta med.

ban3

 

ban1

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.