Passionsfruktpannacotta med lime


Hej på er,

Jag hoppas att våren blir riktigt spännande, jag har så mycket inspiration ska ni veta! Du hänger väl med hela våren, mycket kul på gång! Följ mig gärna på Instagram @allagodatingse så att du inte missar något!

Hoppas du haft en riktigt härlig dag, jag har haft fullt upp som vanligt! Nu väntar äntligen en stund i soffan och jag har faktiskt letat fram en bild sedan nyårsafton, det är vår nyårsdessert ni ska få recept gå.

Vår dessert på årets sista dag bestod av en chokladmousse med pistagekrokant, vaniljkokt bärkompott och en passionsfruktspannacotta med lime, supergott! Sött, syrligt, knaprigt, lent och lite hint av salt, en riktig höjdarkombo!

Idag ska ni få recept på pannacottan, den blev riktigt bra! Tycker du inte om passionsfrukt går det bra att utesluta den och använda receptet som ett bra basrecept.

Jag toppade min pannacotta med rivet limeskal för att få lite syrlighet i det hela.

Pannacotta;

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
3 passionsfrukter

Gör såhär;

Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna. Blanda socker, frukten och vaniljsocker i en kastrull. Häll på grädden och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning och koka 1-2 minuter. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Sila. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Fördela gräddblandningen i 4 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället. Garnera på valfritt sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *