Kvargpannacotta


Hej på er,

Idag tänkte jag att jag skulle dra till med ett litet desserttips, vad sägs om det? Jag är ett riktigt fan av pannacotta och du vet kanske att du kan hitta en himla massa olika varianter här på bloggen? Väl värt att spana in vill jag lova!

Ibland kan det vara gott med något lätt och fräscht efter en måltid och då passar dagens desserttips alldeles utmärkt. Den här pannacottan är gjord på både grädde och kvarg, det ger en fin syra och en något lättare konsistens än när pannacottan är gjord på enbart grädde.

Det går bra att välja en smaksatt kvarg, men det går minst lika bra att använda en naturell eller enkel vaniljvariant. Det finns en uppsjö av olika sorts/märken av kvarg på marknaden så ta din favorit. Topping och tillbehör anpassar du självfallet helt efter tycke och smak.

Den här desserten går utmärkt att göra på LCHF-vis om du skippar sötningen (eller tar något substitut som du föredrar) och byter ut vaniljsockret mot vaniljpulver. Mumsigt värre!

Kvargpannacotta (4 personer)

2 dl grädde
3 dl valfri kvarg
2 gelatinblad
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Valfri topping – den här gången hade jag bär och krossade kakor

Gör såhär;

Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de blir mjuka.

Blanda grädde med socker och vaniljsocker. Låt koka upp under omrörning. Ta av från plattan och rör ner kvargen. Rör till sist ner gelatinbladen. Häll upp i portionsskålar och låt stå i kyl i minst 4 timmar. Servera och njut! Voila!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *