Citronpannacotta


Hej på er!

Ja, jag tänker knappt kommentera att det var länge sen – jag vet att det var evigheter sen det hände något på bloggen. Men ändring på det, vårsolen är här (för att stanna hoppas jag verkligen) och jag är nog hyfsat i fas med jobb och annat.

Hoppas att ni alla haft en härlig påsk! Det har jag, det har verkligen varit fullt upp med barn, middagar, konstrundor och annat trevligt Imorgon väntar vardagen och det kommer bli rätt mysigt det också.

Till efterrätt på påskafton åt vi den här fantastiska citronpannacottan. Den är så god och så lätt att göra!

Det jag tycker om med den här pannacottan är mixen av söt vanilj och den syrliga citronen. Jag valde att färga den med lite gul hushållsfärg men det är helt valfritt. Pannacottan har jag smaksatt med citronskal, hur mycket du tar beror självfallet på hur mycket citronsmak du vill ha. Provsmaka gärna för att se så att du blir nöjd.

På bilden har jag både vaniljpannacotta och citronpannacotta. Vill du göra en i två lager behöver det första lagret stelna innan du häller på nästa smak.

Citronpannacotta (4-6 personer)

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad
Skal från två citroner
Ev hushållsfärg

Gör såhär;

Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vaniljsocker i en kastrull. Tvätta citronerna noga, och riv ner skalet i sockret. Undvik det vita. Häll på grädden och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning och koka 1-2 minuter. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Fördela gräddblandningen i 4 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället. Servera som den är eller med lite goda bär.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.