Bröstkakor – stötta Rosa Bandet!


Hej på er,

Söndagkväll – härligt! Disken är undanplockad, alla barn sover (nästan iaf) och jag har parkerat mig i soffan med datorn i knät.

Barnen har haft kompisar här idag, stora dottern hade bjudit hit två tjejkompisar och vi kom att prata om ett viktigt ämne när jag stod och bakade.

Oktober är en månad vi ofta tänker lite extra på bröstcancer och Rosa Bandet. Denna sjukdom som ständigt, tyvärr, är så aktuell och nästan alla känner någon som drabbats, eller känner-någon-som-känner-någon-som-blivit-sjuk. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och vi bidrar på olika sätt.

Dagens recept är inspirerat av just den här månadens ”tema” och tjejerna blev nyfikna på varför jag bakade bröst. Det var ju jättekonstigt?! Vi hade en lång diskussion kring Rosa Bandet, sjukdomen, bröst och annat som man kan diskutera på en 8-årings nivå. En mysig stund som avslutades med fin fika.

Jag har använt rosa chokladpastiller som jag köpt på någon bakmässa men ta något du tycker passar.

Trevlig kväll! Ta hand om dig!

Bröstkakor

100 gram smör
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Gör såhär;

Nyp ihop alla ingredienser till en deg. Låt vila inplastad i kyl i ca 20 minuter. Ta ut, forma till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något. Jag la på min chokladpastill innan gräddning men anpassa detta efter vad du använder. Grädda mitt i ugnen i 175 graders värme i ca 10 minuter. Låt svalna.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.