Blåbärspaj med citron och havrecrunch


Hej på er,

Hoppas att ni haft en solig och skön vecka! Här rullar allt på i 190 som vanligt! 🙂

Idag tänkte jag att vi skulle dra till med ett recept på blåbärspaj, en klassiker som är lika god varje fikastund. En klassisk smulpaj går alltid hem men den här varianten är med något mer knäckig smak och frasigt motstånd av havregryn. En paj du kan variera i oändlighet genom att använda olika frukter och bär.

Servera med en god vaniljglass och vaniljsås. Mums!

Blåbärspaj med citron och havrecrunch

125 gram smör
3 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
2 msk ljus sirap
0,75 dl havregryn
4 dl blåbär
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Rivet citronskal efter tycke och smak

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda blåbär med den mindre mängden strösocker, vaniljsocker och citronskal. Häll upp i smord pajform. Nyp ihop ingredienserna till degen och smula den över bären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna ljummen med glass eller vaniljsås. Mums!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *