Jordgubbspaj med knäckigt havretäcke


Tjingeling,

Lördagskväll, äntligen!

Ikväll tänkte jag bjuda er på ett pajrecept. Nu när vi går mot ljusare tider är det ju perfekt med nya härliga fikarecept att prova så lägg det här till listan. Den här ljuvliga jordgubbspajen har ett knäckigt havretäcke och ihop med en klick vaniljglass eller lite vaniljvisp så har du en fulländad dessert eller liten fikastund.

Lätt att göra, gott att äta – kan knappt bli bättre!

Knäckig jordgubbspaj

4-5 dl skivade, färska jordgubbar
1 tsk vaniljsocker
1-3 msk strösocker beroende på hur söta jordgubbarna är
Smör till formen

Knäcktäcke

150 gram smör
1 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
2 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva jordgubbarna och blanda med vaniljsocker och strösocker, lägg i smord pajform.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädde och sirap, låt detta koka upp under omrörning. Rör ner samtliga torra ingredienser i en bunke och tillsätt i smörblandningen. Bred ut smeten över päronfyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt svalna något och servera med glass eller vaniljsås.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.