Hej på er i sommarvärmen,
Hoppas att ni haft en härlig dag! Här har det grillats för fullt till middag och nu tänkte jag att ni skulle få ett litet recept på ett gott tillbehör till maten/salladen.
Picklad rödlök är ett supergott tillbehör som ger lite extra sting till middagen. Rödlöken ligger i en lag som gör den härligt sötsyrlig, och det är superlätt att göra.
Löken skivas tunt, man kokar en lag som man häller över och sedan låt man det stå. Lät inte jättesvårt va? 🙂 Lagen är en 3-stegs-lag, vilket innebär att man tar 3 delar vatten, 2 delar socker och 1 del ättika. Det innebär alltså att du kan göra så stor eller liten sats du vill så länge du håller dig till grundprincipen.
Här får du mitt recept! Smaklig spis!
Picklad rödlök
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättika (12%)
Gör såhär;
Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt det koka upp så att sockret löser sig. Dra av från plattan. Skiva löken tunt, lägg i en glasburk och häll lagen över. Stäng locket och låt svalna. Förvara i kyl.
Hur länge håller sig löken i kylskåpet?