Bruschetta


Tjingeling,

Dags för dag 2 på den lilla tapasveckan här på bloggen. Igår stod små ugnsbakade paprikor på menyn, idag är det en annan godbit att kika närmare på.

Dagens recept är en bruschetta, kanske något du hört talas om tidigare? En knaprig brödskiva med en läcker tomatsalsa ovanpå, ett utmärkt inslag på tapasbrickan! Enkelt är det att göra också!

Din tomatsalsa kan du förstås smaksätta lite som du vill, önskar du lite hetta går det fint att tillsätta lite hackad röd chili. Det är också trevligt att blanda olika färger på tomater.

Bruschetta (4-6 portioner på buffé)

En lång baguette skuren i sneda skivor
4 st tomater
1 liten rödlök
2 msk olivolja
0,5-1 msk vinäger
Salt och peppar
Persilja
Olja

Gör såhär:

Skär baguetten i sneda skivor. Droppa på olja och strö över flingsalt, låt de bli knapriga i ugnen i ca 10 minuter i 200 graders värme. Du kan också steka dem i stekpannan om du vill. Låt svalna.

Skär tomaterna i mindre bitar och finhacka rödlöken. Blanda samman alla ingredienser och låt röran stå i ca 30 minuter. Sila av den om den vätskats sig mycket och lägg på brödskivorna. Servera och njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.