Tapas: pimientos – små gröna paprikor 1


Hej på er!

Den här veckan blir det tapastema på bloggen, vad sägs om det?

I fredags hade jag fina vänner på besök och vi käkade tapas till det sprutade ur öronen på oss, sååå himla gott! Älskar tapas, och det är ju faktiskt så himla lätt att göra det hemma! Tapas är så mycket mer än bara ost, kex och chark och den här veckan tänkte jag som sagt att vi drar till med lite tapasrecept.

Idag står det gröna små paprikor på schemat, också kallas pimientos. Servera dem som en liten rätt under tapasmiddagen. Servera dem nygjorda men låt dem svalna något innan ni sätter tänderna i dem. Superlätta att göra och de kan stå i ugnen medan du pysslar med annat.

Pimientos – små gröna paprikor (till ca 4 personer på en buffé)

500 gram hela pimientos
1 dl rapsolja
Flingsalt

Gör såhär;

Skölj paprikorna och lägg dem hela i en ugnsform. Häll på oljan, vänd runt och toppa med flingsalt. Ha ugnen på 200 grader och låt dem stå ca 15 minuter, rör om då och då så att de får rejält med färg runt om.

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Tapas: pimientos – små gröna paprikor