Picklad/syltad rödlök – en spännade touch till en vanlig sallad! 1


Jag gillar verkligen sallader av olika slag och vill gärna ha någon form av grönsak till varje måltid. Ibland är det gott med en stor sallad med massor av olika ingredienser men ibland kan även det enklaste vara gott. En sallad bestående av så enkla ingredienser som sallad, gurka och tomat kan vara precis lika gott.

Häromdagen gjorde jag ett litet experiment med förhoppningen om att det skulle kunna bli ett bra komplement till sallader, och det jag gjorde var picklad rödlök. Det är alltså rödlök som är ”inlagd” i en lag bestående av vatten, socker och ättika.

Experimentet blev väldigt lyckat och numera toppar jag gärna min sallad, enkel som mer avancerad, med lite av denna rödlök.

Picklad/syltad rödlök (1 burk)

1 dl ättiksprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

2 st rödlökar

Gör såhär;

Skiva löken och lägg i en glasburk. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Häll den kokande lagen över löken och stäng locket. Låt stå i rumstemperatur cirka 12 timmer, eller över natten. Öppna inte burken under tiden. Klart för att användas!

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Picklad/syltad rödlök – en spännade touch till en vanlig sallad!