Smördegsinbakad mjölkchoklad


Hej på er!

Lyssna nu noga. Smördeg. Mjölkchoklad. Nada mas, alltså hur gott?

Den här efterrätten/fikan är bland det enklaste du kan göra, sött och gott! Du använder dig av en valfri mjölkchokladkaka och en rulle färdig smördeg på det, ett ägg och ev lite pärlsocker så är det klart. Kan väl knappt bli bättre?

Smördegsinbakad mjölkchoklad

En valfri 200 grams chokladkaka, jag hade vanlig Marabou-choklad
1 rulle färdig smördeg
Ägg och ev pärlsocker

Gör såhär;

Rulla ut smördegen. Lägg chokladkakan i mitten av den och skär sneda skåror i degen så att du kan fläta den. Vik över yttersta kanten och fläta sedan över chokladen. Har du inte tålamod att fläta in den kan du byta vika in hela chokladen som ett stort paket 😉 Pensla med uppvispat ägg och strö ev över lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 graders värme i ca 15 minuter tills den fått fin färg. Det är vaaarmt så låt den svalna något innan du äter den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.