Godaste rabarbersaften! 1


Go kväll,

Sitter här på kvällskvisten och bläddrar igenom lite bilder och upptäcker att ni inte fått recept på en av sommarens godaste safter – rabarbersaft! Jag gjorde den för en tid sedan men det finns fortfarande rabarber att tillgå så passa på att göra en sats inom kort och njut av en riktig sommarsaft.

Receptet är väldigt enkelt. Vill du smaksätta din saft kan du låta en kanelstång eller vaniljstång koka med en stund. Saften innehåller inget konserveringsmedel så spara den inte för länge. Förvara mörkt och svalt.

Rabarbersaft

1 kg rabarber
1,5 l vatten
4,5 dl strösocker
Saften från en citron

Gör såhär;

Skär rabarbern i mindre bitar. Låt den koka med vattnet i ca 10-15 minuter tills den mjukar. Rör inte i saften när den kokar, då  blir det grumlig när den är färdig. Sila saften när den kokat klart, låt rinna av ordentligt. Häll saften i en ren kastrull och tillsätt socker samt eventuell smaksättning. Låt koka upp, rör varsamt någon gång så att sockret löser sig. Ta ur smaksättningen och häll upp saften i flaska eller karaff. Låt svalna och blanda med vatten. .


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Godaste rabarbersaften!