Enkelt vitlöksbröd 2


Hej på er,

Idag tänkte jag att ni skulle få ett väldigt enkelt recept, nu när sommarvärmen är här ligger det fokus på lättlagad och god mat. Kanske äter du mycket goda sallader nu, tar ett glas vin och njuter av solen?

Oavsett sallad, skaldjur, kött eller fågel så är ett vitlöksbröd alltid ett supergott komplement till middagen. Vitlöksbröd kan man göra på många olika sätt och idag blir det den allra enklaste varianten jag bjuder på.

Till detta vitlöksbröd använder jag en ljus limpa, vilken sort väljer du själv. Surdeg, rostbröd, ciabatta, lantbröd eller någon annan favorit. Vill du toppa dina skivor med lite riven ost innan du sätter in dem i ugnen så är det väldigt gott.

Enkelt vitlöksbröd (4 personer)

8 skivor ljust bröd
1 dl rapsolja
2-3 finrivna vitlöksklyftor
Flingsalt och timjan

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brödskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Blanda olja med vitlök och kryddor. Pensla på oljan på skivorna. Får du olja över kan du spara den. Toppa med ost om du önskar. Grädda i ugnen i ca 5-10 minuter tills de fått fin färg.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Enkelt vitlöksbröd