Världens bästa vitlöksbröd! 1


IMG_6348

Hej på er!

Hoppas att ni haft en härlig lördag! Vi har varit ute i trädgården nästan hela dagen, grejat, njutit av vårsol osv – härligt!

Vi har hittat en ny favorit här hemma – en väldans god variant på vitlöksbröd… Galet lätt att göra och så himla gott att man kan äta nästan i oändlighet!

Vitlöksbrödet gör du smidigt på en färdigköpt limpa (gärna en sån butiksbakad variant som är bakad för dagen) men självklart går det att göra på limpa du bakat själv också. Jag brukar välja en ljus limpa.

Det hela är egentligen väldigt enkelt att göra… Skär skåror i brödet, nästan ända ner i bottnen, och rätt tjocka och klicka sedan ner vitlökssmör i alla skåror. Toppa gärna med riven ost! (jag brukar riva ner ost i vitlökssmöret också, himla gott!) Självfallet kan man göra något annat smör om man inte är så förtjust i vitlök.

När man göra brödet på en stor limpa räcker det till ganska många personer men som förra veckan när vi åt ”endast” räkor och bröd som liten middag så räknade jag ca 2-3 personer på en limpa.

Världens bästa vitlöksbröd (4-6 personer)

En limpa, gärna ljus
Ca 75-100 gram smör
Valfri mängd vitlöksklyftor
1-2 dl riven ost
Kryddor och örter

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vitlökssmöret – jag tycker att det är bäst om smöret är rumsvarmt så att man lätt kan blanda ner kryddor och pressade vitlöksklyftor där i.

Blanda i knappt 1 dl ost i smöret. Skär brödet i tjocka skåror och klicka ner smöret runt om. Toppa med riven ost. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i sisådär 10 minuter tills smöret och osten smält.

Servera!

IMG_6345

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Världens bästa vitlöksbröd!