Vitlöksfrästa räkor med chili och persilja!


IMG_6339

Hej på er,

Nu tänkte jag faktiskt att det var dags för ett litet skaldjursrecept. Vi åt detta som förrätt för ett par veckor sedan men det funkar även utmärkt som lättare middag med några rejäla bitar vitlöksbröd.

Jag väljer alltid räkor med skal när räkor står på menyn, de som ligger färdigskalade i lag tycker jag inte är lika goda. Jag valde att smaksätta mina räkor med chili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri.

Räkorna fräses hastigt i olja och det är en fördel om du serverar dem direkt, antingen i en skål eller kanske i små portionsugnsformar. Servera med en sallad eller ett gott bröd. Ett recept på världens bästa vitlöksbröd hittar du här!

Vitlöksfrästa räkor (4 portioner, som förrätt)

1 kg räkor med skal
2-3 vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chili
Färsk persilja
Rapsolja

Gör såhär;

Skala räkorna. Finhacka vitlök, chili och persilja och ställ åt sidan. Hetta upp olja i panna och häll ner räkorna. Tillsätt kryddorna och låt fräsa ihop några minuter. Servera!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.