Hemgjord tacokrydda


Hej på er!

Fredag! Ljuvligt!

För många är tacos väldigt förknippat med fredagar och det är väl en mysig tradition. Snabblagat, enkelt och väldigt gott! Det passar de flesta och går att variera i oändlighet (till exempel med en hemgjord salsa och guacamole!).

Idag tänkte jag att ni skulle få recept på en hemgjord tacokrydda. Väldigt enkel att göra och helt utan de tillsatser som köpta kryddblandningar innehåller. Detta basreceptet är väldigt snarlikt de färdiga mixerna, smaka gärna av efterhand tills du är nöjd. Hur mycket av blandningen du använder beror på hur mycket färs du har och du stark du vill ha den. Förvara kryddblandningen mörkt och torrt så håller den fint tills nästa gång du gör tacos.

 

Hemgjord tacokrydda

3 msk malen spiskummin
3 msk lökpulver
3 msk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk oregano
1-2 tsk salt
Svartpeppar efter tycke och smak

Gör såhär;

Blanda alla kryddor, förvara torrt och svalt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.